LBS tekst  

LBS secretariaat
Postbus 2319
2301 CH Leiden mail@speeltuinenleiden.nl
 
       

De Speelschans
Van Vollenhovenkade 22
2313 GG  Leiden

Telefoon : 071 - 513 75 66
Email : info@despeelschans.nl

Speelschans

 

Website : www.despeelschans.nl

Open speeltuin
De Speelschans is een open speeltuin. Dit betekent dat iedereen gratis toegang heeft tot de speeltuin. Men hoeft dus geen entreegeld te betalen of persee lid te zijn van de speeltuinvereniging om met de kinderen te komen spelen In de onderhandelingen met de gemeente was dit een voorwaarde van de gemeente. Dit heeft als voordeel dat de kinderen ook kunnen spelende in de speeltuin buiten de tijden dat de portier aanwezig is (zoals bijvoorbeeld zaterdag en zondag).
Het grote nadeel is dat veel mensen zich niet realiseren dat zonder leden de speeltuin niet kan bestaan. Zonder leden is er geen contributiegeld en geen subsidiegeld om de speeltuin te onderhouden, uit te breiden of feesten te organiseren. Omdat het hard nodig was, is er in het najaar een ledenwervingsaktie gestart. Dit verliep zeer succesvol, waaruit blijkt dat veel mensen zich verantwoordelijk voelen om de speeltuin te laten bestaan.

OPENINGSTIJDEN normaal
Maandag 24 uur per dag
Dinsdag 24 uur per dag
Woensdag 24 uur per dag
Donderdag 24 uur per dag
Vrijdag 24 uur per dag
Zaterdag 24 uur per dag
Zondag 24 uur per dag

Openingstijden van de portier
Men kan dag en nacht spelen in de speeltuin, maar op geregelde tijden is er een portier aanwezig, die oplet, drinken, snoep, chips en ijs verkoopt, en ervoor zorgt dat de toiletten open zijn. De tijden van de portier zijn
elke werkdag van 13:00 - 17:00