LBS tekst  

LBS secretariaat
Postbus 2319
2301 CH Leiden mail@speeltuinenleiden.nl
 
       

 

 

 

 

 
Het laatste nieuws van de LBS

Verslag activiteiten 2016 speeltuin Vogelenwijk

U kunt hier het verslag lezen van de activiteiten die speeltuin Vogelenwijk georganiseerd heeft in 2016.

Lees hier verder..

De LBS vierde hun 70 jarig bestaan op 25 juni 2016

LBS 70 jaar

Bekijk hier de foto's die Bram Pater maakte...

Fotoverslag van 70 jarig jubileum Vogelenwijk

Jubileum 70 jaar Vogelwijk

Klik hier om ze te bekijken...

Cor Arnoldus van speeltuinvereniging Ons eiland geridderd

Lintje Cor Arnoldus


RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU
Cor Arnoldus was 17 jaar lang het gezicht van de Zeeheldenbuurt. Naast voorzitter van de buurtvereniging was hij ook voorzitter van de Speeltuin, vrijwilliger in het buurthuis, enthousiast deelnemer aan het overleg over verkeer in Leiden Oost, intensief betrokken bij het tegenhouden van de Ringweg Oost door het Park, oprichter van Bewonerscommissie de Zeehelden, redacteur van het historische boek ‘Ons Eiland’ over de Zeeheldenbuurt/De Waard. 

Betrokken bij het overleg van de wijkvoorzitters binnenstad en het politieoverleg, en voorzitter van de Werkgroep Gebiedsvisie. Hij was de drijvende kracht achter de Wijkvisie Zeeheldenbuurt, een van de eerste gebiedsvisies die door wijkbewoners zelf is gemaakt.

Nieuwe foto's toegevoegd van speeltuin Zonnestraal

Tommys Zondag


Klik hier om ze te bekijken....

 

Opening nieuwe portiersloge bij SV Zuiderkwartier, zaterdag 22 augustus

Opening

Foto's op de facebookpagina van SV Zuiderkwartier

Bekijk ze hier...

Zwemmen in de speeltuin 18-7-2015 (Uit Dichtbij.nl )

Speeltuinvereniging Rondom de Maredijk bestaat sinds 1948 en biedt naast waterpret onder meer een kasteel, schommels en een zandbak. De speeltuin is heringericht volgens de nieuwste veiligheidseisen. (Foto: Fotobureau Monica van der Stap)

Zwemmen

 

Moestuintjes bij Ons Eiland 5 juli 2015

Wethouder Roos van Gelderen nam de moestuintjes officieel in gebruik bij speeltuinvereniging Ons Eiland.

Moestuintjes

Lees meer in het artikel van Sleutelstad....

 

Gouden Speld voor Leidenaar Cor Arnoldus 22 maart 2015

Cor Arnoldus, voorzitter van speeltuin Ons Eiland, heeft zaterdagmiddag de Gouden Speld van de gemeente Leiden ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn grote inspanningen voor de buurtvereniging Zeeheldenbuurt.

Cor Arnoldus

Lees hier het hele artikel uit het Leidsch Dagblad....

Kerstmarkt 2014 in speeltuin Oosterkwartier

Kerst Ossterkwartier

Deze dames hebben zin in de kerstdagen. Dat klonk zondag in koor tijdens een kerstamrkt in speeltuin Oosterkwartier aan de Ambonstraat. (Foto: Fotobureau Monica van der Stap)

De LBS neemt op passende wijze afscheid van de zeer gewaardeerde Rolf Oosterbaan!

Afscheid Rolf oosterbaan

14 juli 2014 Winnares JOGG buitebspeelactie is bekend

 

Jogg Prijs

De 5-jarige Cenny van der Zee wint een zwemabonnement voor het hele gezin. JOGG Leiden (Jongeren op Gezond Gewicht) organiseerde in samenwerking met Zorg en Zekerheid, de Leidse Speeltuinen Bond en de gemeente Leiden in de maanden mei en juni een buitenspeelactie.

Lees meer...

Nieuwjaarsreceptie LBS 11 januari 2014

Nieuwjaar

De fotograaf Bram Pater heeft foto's gemaakt an de nieuwjaarsreceptie.
Meer foto's kunt U hier bekijken...

5 september 2013 afscheid van Jan Scharloo

Jan Scharloo

Meer foto's van het afscheid van Jan Scharloo staan hier online...

15 juni 2013

Rondom de Maredijk nationale speeltuinendag/ jubileum

Op de nationale buitenspeeldag van 15 juni organiseerde Speeltuin Rondom de Maredijk een groot jubileum feest. De hele straat was afgezet. Voor jong en oud was er wat te doen. De dag begon om kwart over 11 met de opening en toespraken van de wethouder Roos van Gelderen en de voorzitter van de LBS John van Haasteren.  Na de opening konden de kinderen heerlijk spelen in de speeltuin en zich laten schminken. De speeltuin had groot uitgepakt met een kermis. Zo was er een draaimolen, een zweefmolen, een springkussen, een ballenbak en er reed een treintje door de wijk. Naast alle attracties liep er ook nog een clown door de speeltuin die de kinderen vermaakte met grappen en levensgevaarlijke acrobatiek. Als of dat nog niet genoeg was kwam om één uur s’ middags  de NUSO-bus met een springkussen en sport- en spelmaterialen langs.  De kinderen hebben zich dus letterlijk in en rond om de speeltuin kunnen vermaken een hele middag lang.  Na een middag spelen en sporten werd de dag afgesloten met een groot jubileum feest. 

Maredijk 65 Jaar meer foto's , klik hier....

Klik hier voor de toespraak van wethouder Roos van Gelderen

Nieuwe toestellen Morschkwartier

Trots presenteert Speeltuin vereniging Morschkwartier drie nieuwe speeltoestellen. Zo heeft de speeltuin een boterkaas en eieren bord, een wiebelbankje en een slinger baan met banden. Deze toestellen zijn neergezet en gesponsord door het WOZ -fonds. 

Nieuw toestel Nieuw toestel Nieuw toestel

Woensdag 12 juni 2013

Verslag Ons Eiland JOGG-dag en nationale buitenspeeldag

Woensdag 12 juni was het landelijke buitenspeeldag. Speeltuin Ons Eiland heeft op deze dag samen met JOGG een gezonde buitenspeeldag georganiseerd. Het was een mooie dag! Er waren veel kinderen in de speeltuin die zich helemaal hebben uitgeleefd op een springkussen, een stormbaan en in de panna kooi. Ook was er gratis vruchtensap te krijgen en gezond fruit. Dit alles is georganiseerd door een groep ouders en met de buurt opbouwwerker van Libertas.
Woensdagmiddag na schooltijd begon het feest. Veel kinderen kwamen direct uit school met hun ouders naar de speeltuin toe. Waardoor het in de speeltuin al snel druk was. Kinderen aan het spelen en ouders op het terras. Het was zo snel druk omdat de ouders die het organiseerde eerder in de week deur aan deur hebben geflyerd in de hele wijk. In de speeltuin stond een grote opblaas stormbaan van 17 meter, een giraffe springkussen en een stoere opblaas voetbalkooi op de kinderen te wachten.  De kinderen die zich melden bij de organisatie werden in groepen verdeeld en elke 10 minuten werd er gewisseld zodat alle kinderen overal aan de beurt kwamen. Gelukkig werkte het weer mee en af en toe was er zelfs een zonnetje te zien.

Buitenspeeldag Ons eiland Klik hier voor meer foto's...


Het was een dag waar alles mocht en niks moest. Kinderen mochten vrijspelen en waren nergens toe verplicht. Kinderen konden naast de opblaas attracties ook spelen met springtouwen, hoelahoeps en skippyballen.  Voor de skippyballen was er een parcours uit gezet.  5 uur ging de speeltuin dicht. De kinderen, ouders en organisatoren hebben een goed gevoel overgehouden aan de dag en willen het volgend jaar graag weer organiseren. Dank gaat dan ook uit naar JOGG voor het mede mogelijk maken.

 

1 juni 2013

Gezonde JOGG-week in speeltuin Morschkwartier!

De sportieve JOGG-week in speeltuin Morschkwartier was een groot succes. De speeltuin was de hele week gratis toegankelijk voor ouders en kinderen en er waren gezonde snacks te krijgen. Speciaal voor deze week was  een grote trampoline neergezet waar de kinderen op konden springen. Veel kinderen hebben heerlijk op de trampoline gesprongen. Alle kinderen hebben netjes op hun beurt gewacht want niet alle kinderen konden natuurlijk te gelijk springen op de trampoline. Het was erg druk op dinsdag en woensdag mede door het mooie weer. In de kleine tuin lagen de hele week skippyballen en hoepels. Voor de kleine kinderen was dit erg leuk. De speeltuin heeft daarom besloten om in de volgende vakanties de skippyballen en de hoepels  weer neer te leggen.
Het uitdelen van gezonde dingen zoals tomaatjes en stukjes komkommer werd goed ontvangen door de kinderen en ouders.

JOGG Morsch

De speeltuin is trots dat het allemaal zo goed is gelukt en is blij dat het in de 2de week van de mei vakantie zo mooi weer was. De speeltuin wilt JOGG hartelijk bedanken namens de kinderen dat ze dit hebben mogelijk gemaakt

15 mei 2013

De LBS neemt afscheid van Maarten Dekkers als secertaris

Afscheid

Heropening speeltuin Zuiderkwartier - 27 april

Leiden- Zaterdag 27 april is speeltuin Zuiderkwartier feestelijk heropend. De speeltuin is de afgelopen periode aangepast zodat ook kinderen met een beperking er kunnen spelen een proces, waarin stichting Nadja het voortouw heeft genomen. De opening is verricht door Gerard Hoonhout, de voorzitter van de speeltuin, samen met Roos  van Gelderen Wethouder Jeugd, zorg en welzijn, Zij werden ter zijde gestaan  door de stichting Nadja en de speeltuinbende. De Speeltuinbende is een testteam van kinderen met én zonder handicap. Zij zorgen ervoor dat speeltuinen in Nederland toegankelijk worden gemaakt, zodat kinderen- met én zonder handicap- samen kunnen spelen. Het was een feestelijke en zonnige dag met muziek en veel kinderen die verwend werden met ijs en pannenkoeken. 

Meer foto's ...

1 2

 


Nico Massaar krijgt lintje ! 26-4-2013

Zestien Leidse lintjes

Linjes 2013

Bij de lintjesregen vandaag, werd ook onze eigen Nico Massaar samen met vijftien andere Leidenaren onderscheiden. Burgmeester Lenferink had de eer dit te doen. (foto: Peter Schipper/Gemeente Leiden)

De gehele voordracht voor een Koninklijke onderscheiding voor Nico Massaar
Leest U hier....

 

24 december 2012

Speeltuinvereniging Zuiderkwartier winnaar dukatenactie Dekamarkt

Zuiderkwartier Winaar Dekamarkt

Speeltuinvereniging Zuiderkwartier heeft de dukatenactie van Dekamarkt aan het Levendaal in Leiden gewonnen. De vereniging krijgt een cheque van duizend euro voor de aanschaf van speeltoestellen die geschikt zijn voor gehandicapte kinderen.

 

31 mei 2012
Rondje met de wethouder langs de speeltuinen.
 
Op vrijdag 25,  zaterdag 26 en zondag 27 mei heeft de wethouder Roos van Gelderen een ronde gemaakt langs de speeltuinen. De wethouder werd vergezeld door de kersverse voorzitter John van Haasteren.
ronde langs speeltuinen

Lees verder....

Zaterdag 22 september 2012 werd de historie van de Zeeheldembuurt gepresenteerd bij S.V. Ons eiland

Zeehelden Hier de foto's van zaterdag 22 september j.l. bij "SV ONS EILAND",
waar Cor Smit zijn boekje over de historie van de Zeeheldenbuurt  presenteerde!
  Bekijk de foto's hier ...

Zaterdag 28 mei 2011 vierde de LBS zijn eigen 65 jarig jubileum met een rock en roll show bij de DZB bedrijven.


LBS 65 jaar

Meer foto's....


29-6-2010 
Feestelijke heropening Zuidwest 

Bekijk de foto's...

26-5-2010
Bezoek minister Rouvoet aan Morschkwartier 

Bekijk de foto's , lees hier het rapport "Buurtfunctie terug naar de speeltuin"

22-5-2010
Feestelijke heropening Zonnestraaltje 

Bekijk de foto's...

22-1-2010
De LBS bedankt de Gemeente Leiden en de Fondsen
Vrijdagavond 22 januari was er een receptie in het Koetshuis georganiseerd door de LBS. 
Lees verder...


16-9-2009
Blote voeten pad Sv de Doorbraak 

Lees verder...


30-6-2009
Feestelijke heropening Noorderkwartier 

Lees verder...

6-6-2009
Feestelijke heropening Merendroom 

Lees verder...

9-5-2009
Feestelijke heropening Westerkwartier

Foto's klik hier....

19 april 2009

Leiden speelt met kleur Kinderen voor één dag de baas

Mede door het mooie weer, de enthousiaste samenwerking tussen de speeltuinverenigingen en de migranten zelforganisaties en de inzet van de burgemeester van Leiden, de heer Leferink, werd de dag een groot succes.

Lees verder ...

4 januari 2009

Nieuw initiatief ! Een heuse ijsbaan in een speeltuin !

Lees verder...

23 december 2008

Overleg LBS en gemeente december 2008

Hierbij op de valreep in 2008 nog goed speeltuinnieuws voor m.n. de speeltuinen die via de DZB toezichthouders aan het werk hebben. 
De salarissen voor 2009 worden door de gemeente gegarandeerd (zie bijlage). De gemeente heeft hiervoor van een bestaande compensatieregeling gebruik gemaakt.

Aan alle onzekerheid hierover is nu voorlopig een einde gekomen.

Lees meer...

15 oktober 2008

LBS aanwezig op dag voor 63-jarigen.

Op woensdag 15 oktober j.l. waren, op uitnodiging van de gemeente Leiden, alle 63 jarigen bewoners uit Leiden op het stadhuis uitgenodigd. 
De stichting Radius gaf informatie over de wijzigingen en mogelijkheden in het leven van de 63 jarigen. 
Een van de mogelijkheden is om vrijwilligerswerk te gaan doen. Om te kijken wat voor keuzemogelijkheden hiervoor zijn, was er een vrijwilligersmarkt ingericht. Namens de LBS waren de voorzitter en secretaris aanwezig.
De informatieve en gezellige ochtend werd door de wethouder Gerda v.d. Berg in de raadszaal afgesloten.
Bekijk hier een aantal foto's...

16 oktober 2008

Samenwerking ROC/LBS en speeltuinverenigingen

Heb je een plan om studenten van het ROC het speeltuinwerk te laten ondersteunen, meld dit idee dan aan bi jprestatiebankowz@rocleiden.nl

Denk aan bijvoorbeeld: het organiseren van creatieve middagen, het organiseren van een spelletjesmiddag,het organiseren van een feest bijv.
voor de heropening van de speeltuin enz.
Veel succes ermee!

27 september 2008
Nieuws van SV Noorderkwartier.
Bij de Rabobank Wensenfondsuitreiking afgelopen week, in het gebouw van Corpus SV de Stevenshof, heeft SV Noorderkwartier een trampoline gewonnen!

26 september 2008

DE KLEURRIJKE SPEELTUIN 
Zondag 5 Oktober
ONTMOET EN SPEEL

flyer
Zondag 5 oktober een Kleurrijke Ontmoetingsdag. Alle inwoners van Leiden, groot en klein, in alle kleuren, worden van harte uitgenodigd om op deze dag één van de deelnemende speeltuinen te bezoeken. Toegang van alle speeltuinen is gratis ook voor niet-leden.
Alle vier de speeltuinen worden bezocht door Stichting Regenboog met een interactief mobiel kindertheater. 

Lees verder ... 


Bekijk de flyers van :

Doorbraak Ons Eiland Zonnestraaltje Merendroom

4 september 2008

Uitreiking Co Verhoog Prijs

CoVerhoog

Op maandag 8 december, de Internationale Vrijwilligersdag, zal - voor de zestiende maal - de jaarlijkse uitreiking van de Leidse Co Verhoogprijs plaats vinden. Deze prijs is ingesteld als eerbetoon aan de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor anderen...Iedereen kan een voordracht indienen...Zie ook www.coverhoogprijs.nl 

Lees verder ... 

1 juli 2008

Verenigingsgebouw rookvrij per 1 juli 2008

Roken wordt vanaf 1 juli door de overheid niet meer toegestaan in speeltuingebouwen. 

Lees verder ....


31 mei 2008
Speeltuinvereniging Rondom De Maredijk vierde 60 jarig bestaan.

Daan Bekooy werd bij het 60 jarig jubileum tot erelid van SV de Maredijk benoemd.

Daan Bekooij Erelid
Lees verder ...


28-6-2008
Feestelijke heropening de Speelschans

Foto's klik hier....

28-6-2008
Speeltuin de Merendroom ontvangt 10.000 EURO uit het Schipholfonds.

De voorzitter Sonja van Ude heeft er nog kippenvel van stond zaterdag 28-6-2008 te lezen in Het Leidsch Dagblad
Lees verder...

 

 

 

Nieuwsbrieven LBS

Nieuwsbrieven NUSO
NUSO